Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس، ایلام- مهسا نظری: با شیوع ویروس کرونا از سال گذشته و تداوم یافتن آن در سال جاری همواره خسارت‌های بالایی به زیر بخش‌هایی از کشور از جمله بخش کشاورزی که تامین کننده غذا و داروی مردم و از همه مهم‌تر دارای نقش اقتصادی بالایی در جامعه است، وارد شد.

البته چون بخش کشاورزی مرکز تامین غذای مستمر عامه مردم است، باید رونق خوبی داشته باشد اما برخلاف تصور با تعطیلی رستوران‌ها عدم برگزاری مراسمات و اعمال محدودیت‌های ترافیکی همواره مشکلاتی که در بخش کشاورزی وجود داشت، افزایش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

اعمال محدودیت‌های ترافیکی برای کشاورزان خسارت به بار آورد

رضا عبدی از کشاورزان استان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: اعمال محدودیت‌های ترافیکی خوشبختانه از آمار مبتلایان به کرونا کاست، اما متاسفانه  برای بخش کشاورزی و کشاورزان خالی از زیان نبود.

وی افزود: محدودیت‌های اعمال شده ترافیکی در خصوص عدم تردد و جابه‌جایی کمباین‌ها متأسفانه موجب شد که نتوانیم محصولات خود را به‌ موقع برداشت کنیم و از طرفی نیز رعایت محدودیت‌های فاصله‌گذاری برای محصولاتی که نیازمند کار گروهی بودند نیز ضررهایی را به دنبال داشت.

این کشاورز تصریح کرد: با شیوع ویروس کرونا علاوه بر این‌که مشکلاتی در زمینه کاشت و برداشت محصولات به وجود آمد به صادرات محصولات کشاورزی نیز لطمه بزرگی وارد کرد.

مصرف پروتئین کاهش پیدا کرد

علی‌حسینی از تولیدکنندگان آبزیان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: پس از شیوع ویروس کرونا و تعطیلی رستوران‌ها و عدم برگزاری مراسمات و... مصرف پروتئین‌ها به شدت کاهش یافت که موجب شد با مشکل اساسی برای فروش محصولات خود مواجه شویم.

وی افزود: نیز نوسانات قیمت‌ها در بازار هر بار موج جدیدی از مشکلات با بار روانی بالایی را پدید می‌آورد.

با شیوع کرونا کشاورزان خسارت دیدند

محمدعلی اقدسی رئیس سازمان جهاد کشاورزی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: بیماری کرونا با ورود به کشور ما در تمامی زیربخش‌ها اثرات خسارتی خود را وارد کرده که بخش کشاورزی نیز از جمله زیربخش‌هایی است که خسارت‌هایی را متحمل شده است.

وی افزود: از جمله کشاورزانی که زیان دیدند می‌توان به گروه نرگس کاران و تولید کنندگان محصولات گلخانه‌ای و گل‌های شاخه بریده که به علت عدم فروش محصولات دچار خسارت شده‌اند اشاره کرد.

رییس سازمان جهاد کشاورزی تصریح کرد: در ابتدای شیوع ویروس کرونا به دلیل بسته شدن رستوران‌ها، عدم برگزاری مراسم‌ها و همچنین کاهش مصرف پروتئین و خرید عامه‌ی مردم، متاسفانه بیشترین خسارت‌ها به واحدهای تولیدی مرغ و پرورش دهندگان ماهی در سطح استان وارد شد.

محمدعلی اقدسی افزود: در ادامه نیز محدودیت‌های کرونایی و به منظور حفظ سلامت کشاورزان و خانواده‌های آنان و در راستای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بخش کشاورزی دستور العمل‌هایی برای کشاورزان در خصوص رعایت فاصله گزاری اجتماعی و ممانت از انجام کارهای گروهی نظیر نشا کاری برنج، وجین و برداشت برخی از محصولات نظیر حبوبات صادر شده است.

وی گفت: خوشبختانه روند رشد بیماری کرونا را کاهش داد اما همانطور که در تمام صنوف پیامدهایی را به دنبال داشت در بخش کشاورزی نیز به صورت مستقیم و غیر مستقیم تاثیراتی را بر فعالیت کشاورزان گذاشت.

اقدسی ادامه داد: از جمله این تاثیرات می‌توان به اعمال محدودیت‌های ترافیکی که موجب عدم حرکت کمباین‌ها شد و یا عدم انجام فعالیت‌های گروهی اشاره کرد که همواره برای حفظ سلامت کشاورزان و بهبود یافتن وضع جامعه اعمال شد.

این مسوول بیان کرد: این بیماری موجب نوساناتی در تولید و عرضه برخی از محصولات کشاورزی شد که در بعضی اوقات نوسانات قیمتی هم در پی داشته است و متاسفانه صادرات محصولات را نیز نسبت به گذشته کاهش داد.

پرداخت و تمدید تسهیلات به زیان دیدگان

اقدسی در ادامه اظهار کرد: تا حد توان در زمینه بهبود این مشکلات و کمک به کشاورزان تلاش کردند که می‌توان به اقداماتی نظیر تمدید تسهیلات نرگس کاران و  پرداخت تسهیلات کم بهره به واحدهای مرغداری  یک‌ساله  اشاره کرد.

محمد اقدسی در خصوص گیاهان دارویی و گلخانه ای گفت:  توسعه کشت  گیاهان دارویی و واحدهای گلخانه‌ای به دلیل اینکه جز منابع زیر بنایی هستند و منابع اورگانیکی را در اختیار ما قرار می‌دهند از اولویت‌ها و برنامه‌های در دست اقدام سازمان جهاد کشاورزی بوده و همچنان به دنبال افزایش تسهیلات کم بهره جهت ایجاد اشتغال در این بخش هستیم.

انتهای پیام/ 9708

منبع: فارس

کلیدواژه: بخش کشاورزی کشاورزی کشاورزان ویروس کرونا اعمال محدودیت های ترافیکی شیوع ویروس کرونا خبرگزاری فارس بخش کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۰۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱

ایسنا/کرمان رئیس اتاق اصناف کشاورزی شهرستان زرند طی نامه‌ای به معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرد: کشاورزان این شهرستان در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ به دلیل سرمازدگی دچار خسارت زیادی شدند اما به هیچکدام از وعده‌ها درباره پرداخت وام، امهال بدهی و .. عمل نشده است.

علی پوررنجبر خطاب به قاسمی قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی نوشته است: «سرمای بی سابقه طی سه نوبت در فروردین سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۰۰۰ میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی خصوصا پسته وارد کرد که این امر زندگی ۱۷ هزار نفر بهره‌بردار بخش کشاورزی که افرادی آبرومند و اکثرا جزء خیران شهرستان زرند بوده‌اند را تحت تاثیر قرار داده است.

در پی قول‌های داده شده برای پرداخت مبلغ ۵۰ میلیون تومان تسهیلات برای هر هکتار باغ پسته، هیچ تسهیلاتی به کشاورزان پرداخت نشد و امهال هیچ وامی صورت نگرفت.

متاسفانه در فروردین ماه ۱۴۰۲ نیز مجددا سرمازدگی طی دو نوبت ۴۰۰۰ میلیارد تومان  خسارت وارد کرد و گره‌ای از کار کشاورزان باز نشد و در حال حاضر هم بانک‌ها اقدام به برگه نمودن چک‌های کشاورزان و مسدود نمودن حساب آنها را کرده‌اند در حالی که مصوب بود بانک‌ها نسبت به اجرای بند د تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۲ و بند ض تبصره ۷ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ اقدام نمایند که متاسفانه اقدام نکردند».

به گزارش گروه دریافت خبرگزاری ایسنا، در بخش دیگری از این نامه آمده است: هنگام جابجایی چاه‌های کشاورزی پروانه‌ها را ۲۵ درصد تعدیل می‌کنند و چاه‌موتوری که برای ۲۰ لیتر در ثانیه ۶۰ هکتار زیرکشت داشته با تعدیل، مقدار زیادی از سطح زیرکشت بلاتکلیف می‌ماند و این خسارت غیرقابل جبران است.

در نامه رئیس اتاق اصناف زرند به قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره مشکل خاموشی برای محصول پسته و احتمال کاهش محصول هشدار داده و پیشنهاد شده تسهیلاتی در اختیار کشاورزان قرار بگیرد تا نسبت به ایجاد پنل‌های خورشیدی به منظور تولید برق اقدام کنند.

عدم پرداخت غرامت صندوق بیمه محصولات کشاورزی، عدم توازن و برابری حق بیمه و حداکثر تعهد صندوق با ارزش محصول، لزوم ورود شرکت‌های دانش بنیان برای مقابله با سرمازدگی و کاهش خسارات احتمالی ناشی از سرمازدگی محصولات کشاورزی و ... از دیگر موارد مطرح شده در نامه رئیس اتاق اصناف کشاورزی زرند به قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟
  • کشت علوفه دیم در۴۰۰ هکتاراز زمینهای کشاورزی ارومیه
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱