Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمبود زمان یکی از مهم ترین فاکتورهایی است که برخی رانندگان را مجبور به بروز رفتارهای غلط ترافیکی و نابهنجار در زمان اعمال محدودیت های کرونایی می نماید .

به گزارش برنا؛ سرهنگ علی همه خانی ضمن بیان این مطلب گفت : برخی  رانندگان در شرایط کمبود زمان در شرایط محدودیت های کرونایی و بر ای  هر چه سریع تر رسیدن به مقصد ، به منظور جبران زمان از دست رفته اقدام به حرکات و رفتارهای نابهنجار ترافیکی می نمایند تا زودتر به قصد برسند و جریمه نشوند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او گفت : یکی از مهم ترین عوامل محیطی که پس از اعلام محدودیت ها و ساعات ممنوعیت تردد  بر رفتار راننده تاثیر مستقیم دارد "کمبود زمان " و "عدم برنامه ریزی و اولویت بندی سفر " است که همین  عجله و زود رسیدن به مقصد ، موجب برانگیختگی برخی رفتارهای غلط ترافیکی از سوی  رانندگان می‌شود .

همه خانی افزود : پلیس راهور وقتی می تواند دستورات ستاد ملی کرونا را به نحو شایسته ای عملیاتی نماید که ساعات تعطیلی اصناف مطابق با شروع ساعت محدودیت های کرونایی باشد یعنی زمانی که محدودیت های شبانه آغاز می گردد اصناف می بایست تعطیل باشند تا حضور مردم و شهروندان در سطح شهر هم کمتر شده باشد وآن زمان است که پلیس می تواند بگوید که در شهر تردد نیست و رانندگان هم بهانه ای برای رفت و آمد ندارند .

او تصریح کرد : البته ساعت تعطیلی اصناف ارتباط مستقیم و موثری با شروع ساعت محدودیت ها دارد چرا که می بایست این تناسب طوری برنامه ریزی گردد که با پایان کار اصناف فرصت و وقت کافی برای مغازه داران و رانندگان وجود داشته باشد تا به مقصد برسند و به ساعت شروع محدودیت ها وارد نشوند چرا که در مدت اخیر که ساعات تعطیلی اصناف 18 اعلام گردیده بود رانندگان فرصت مناسبی برای تصمیم گیری داشتند و تناسب خوبی بین ساعت تعطیلی و شروع محدودیت ها به مدت 2 ساعت وجود داشت و رانندگان توانستند به خوبی سفرهای خود را مدیریت نموده و در این مدت ما نیز شاهد ترافیک کمتری نسبت به روزهای گذشته بودیم .

همه خانی گفت: هوش هیجانی یا همان مهارت ها و توانایی های راننده در تصمیم گیریهای به موقع رانندگی، یکی از ابزارها و  مهارت هایی است که هرچقدر راننده به آن مسلط و از هوش بالایی در مواجه با شرایط سخت و دشوار برخوردار باشد می تواند آستانه صبر خود را بالا برده و با رفتار شایسته ترافیکی ، زمان مناسب رسیدن به مقصد را بدرستی کنترل و به اختیار خود درآورد که همین عامل زمان و فکر دیر رسیدن و جریمه شدن بعد از ساعات ممنوعیت تردد ، راننده را عصبی و بی‌حوصله می‌کند که تاثیر منفی بر رانندگی او خواهد داشت و میزان این تاثیر نیز مستقیم به آستانه تحمل افراد بستگی دارد .

همه خانی اظهار کرد: در صورتی که آستانه تحمل راننده ای پایین باشد می تواند آغازگر بروز رفتارهای غلط ترافیکی گرد و راننده را مجبور به ، انجام برخی کارها مانند مخدوشی پلاک ، رفتن با سرعت های بالا ، سبقت گرفتن از دیگر رانندگان ، عبور های خطرناک و با سرعت از چراغ قرمز ، عدم توجه به فرامین پلیس مستقر در معابر ، عبور از محل های ممنوع و تخلفات دیگر نماید که همه آنها به مدیریت زمان و اولویت بندی سفر بازمی گردد .

معاون آموزش  و فرهنگ ترافیک پلیس راهور تهران بزرگ از رانندگان خواست اجازه ندهند زمان محدودیت های کرونایی بر رانندگی خوب آنها تاثیر بگذارد و کرونا به جای آنها در رانندگی تصمیم بگیرد وی به رانندگان توصیه کرد سفرهای خود را اولویت بندی  و مدیریت نمایند تا به موقع و بدون عجله و شتاب و با آرامش به مقصد برسند .

او از ارگان های مختلف مانند اصناف ، و ادارات در خصوص ساعات کاری  و دیگر دست اندر کاران خواست به جد پای کار آمده و هر یک بنا به وظیفه ، مسئولیت خود را در اجرای مصوبات ستاد ملی کرونا اجرایی نمایند ، چرا که در نهایت خروجی دستورات ستاد ملی کرونا را پلیس به مرحله عملیاتی درآورده و به عنوان مدیر ترافیک شهری می بایست ترافیک را کنرل نماید .

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا محدودیت های کرونایی محدودیت های کرونایی محدودیت ها همه خانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۴۹۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟

 پیک برق یا پیک مصرف برق، عباراتی هستند که این روز‌ها زیاد می‌شنویم. برای درک کامل این مفهوم باید بدانیم که شبکه برق چگونه کار می‌کند و چرا مصرف برق به اوج می‌رسد.

شبکه برق دو ویژگی منحصر به فرد دارد:

۱-برق قابلیت ذخیره ندارد.

۲-ظرفیت تولید همزمان برق محدود است

در نتیجه اگر کل نیروگاه‌های برق کشور با حداکثر ظرفیت تولید خود در یک لحظه مشغول به کار باشند، باز هم ظرفیت تولید همزمان برق در کشور محدود به مجموع ظرفیت تولید همزمان این نیروگاه‌هاست. باهمین توضیحات در برخی از روز‌های سال به خصوص در فصل گرم سال که بار سرمایش خانه‌ها و ادارات و مغازه‌ها به بار شبکه برق اضافه می‌شود.

میزان مصرف برق مشترکان از میزان برق تولیدی بیشتر می‌شود که به این زمان اوج مصرف یا پیک برق می‌گویند. در نتیجه اگر میزان مصرف آنی از میزان تولید آنی بیشتر باشد، به ناچار به بخشی از مصرف‌کنندگان برق نخواهد رسید و شرکت‌های برق از مردم می‌خواهند که مصرف برق خود را مدیریت کنند و کاهش دهند تا دچار خاموشی نشوند.

 مثالی ساده برای درک بهتر موضوع پیک شبکه برق 

یک بانک با ۴ باجه پاسخگو به مشتریان را در نظر بگیرید. این بانک معمولا در ساعات اولیه صبح بسیار خلوت است و معمولا بسیاری از باجه‌ها خالی می‌مانند. هر چه به ساعات ظهر نزدیک می‌شویم، بانک شلوغ‌تر می‌شود و تمامی‌باجه‌ها به مشتریان خدمات می‌دهند. در صورتی که در یک لحظه تعداد مشتریان بانک از تعداد باجه‌ها بیشتر شود، صف ایجاد می‌شود یعنی حداکثر ظرفیت خدمت‌رسانی همزمان بانک، کمتر از تعداد مشتریان متقاضی خدمات بانکی است در این حالت بانک عملا قادر به ارائه خدمات به آنها نخواهد بود و افرادی که در نوبت نشسته‌اند، از دریافت خدمات بانکی در آن لحظه محروم می‌مانند.

این حالت مشابه وضعیتی در شبکه برق است که مصرف همزمان مصرف‌کنندگان از تولید همزمان شبکه بیشتر می‌شود و تعدادی از مصرف کنندگان بی‌برق می‌شوند (یا دچار خاموشی می‌شوند) یک راهکار برای مدیریت مساله شلوغی بانک در ساعات ظهر، افزایش تعداد باجه‌هاست. البته این راهکار پرهزینه‌ترین راهکار برای حل این مساله به حساب می‌آید.

چرا؟ 

برای اضافه کردن یک باجه، بانک باید زمین بزرگتری در اختیار داشته باشد. یعنی هر قدر تعداد این باجه‌ها افزایش یابد، زیربنای مورد نیاز برای بانک‌ها باید افزایش یابد که هزینه بالایی دارد. هر باجه نیاز به تجیزات کامپیوتری و اداری هم دارد که باید تجهیز شود. برای هر باجه هم باید یک نیروی جدید استخدام شود که باید هزینه‌های آن را هم به هزینه‌های این راهکار اضافه کنیم. بخشی از هزینه‌ها هم ناشی از هزینه‌های بالاسری ناشی از اضافه‌شدن یک باجه و کارمند به مجموعه است.

ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟

شاید همه این هزینه‌ها قابل توجیه باشد ولی با اضافه شدن یک باجه دیگر، تعداد باجه‌های بیکار در ساعت خلوت صبح نیز افزایش می‌یابد که بازده سرمایه گذاری انجام شده را کم می‌کند.

راهکار دیگری حل این مشکل از طریق مشتریان بانک است؛ گفتیم بسیاری از باجه‌ها در ساعات اولیه صبح خالی هستند. اگر تعدادی از مشتریان به جای ساعات شلوغ بانک (ساعات پیک)، در این ساعات به بانک مراجعه می‌کردند، هم نیازی به نشستن در صف نداشتند و هم از تعداد مشتریان در ساعات پیک کمتر می‌شد.

در صنعت برق، مشابه همین وضعیت برقرار است

شرکت برق می‌تواند راهکار پرهزینه را انتخاب کند: نیروگاه‌های بیشتری ایجاد کند تا قادر به برآمدن از تقاضای برق در زمان‌های پیک باشد. ولی سرمایه احداث یک نیروگاه برق بسیار بالاست. هزینه‌ای که برای تامین آن مجبور به کاهش بودجه بخش‌های دیگری مثل آموزش، سلامت، عمران و …. است.

راهکار دیگر این مساله مثل بانک، در دست مصرف‌کنندگان است. مصرف‌کنندگان در صورتی که بخشی از مصارف غیرضرور خود را به ساعاتی غیر از ساعات پیک منتقل کنند، هم مجبور به تحمل خاموشی‌های اجباری در شبکه برق نخواهند شد و هم با کاهش پیک مصرف در ساعات اوج مصرف، نیاز به ایجاد نیروگاه‌های جدید کاهش می‌یابد. 

برنامه پاسخگویی بار چیست؟

برنامه‌های پاسخگویی بار در برگیرنده روش‌هایی از مدیریت سمت مصرف است که به تغیر میزان مصرف مشترکین و افزایش مصرف بیش از تولید اعمال می‌شود. در این برنامه‌ها یا از طریق ارتباط با مشترکین با مصارف عمده یا برق مصرفی برای ساعاتی کاهش می‌یابد و یا اینکه از طریق به کارگیری مولد‌های خودتأمین، برق مورد نیاز شبکه فراهم می‌گردد.

پس احتمالا پاسخ این سوال مهم را می‌توانیم حدس بزنیم؛ چرا توانیر و شرکت‌های برق در برخی روز‌ها از ما می‌خواهند با آنها برای کاهش مصرف برق همراهی کنیم. در واقع اصلی‌ترین ارمغان مشارکت در این طرح‌ها استمرار و پایداری برق در اختیار ما و کاهش آسیب به تجهیزات برقی است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ساعت اوج یعنی چه و چرا باید برق کمتری مصرف کنیم؟
  • آموختن اتول‌رانی زیر تابلو پرستو | مسئول آموزش رانندگان یک افسر روسی بود
  • برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه
  • تحلیل کارشناسی بحران مسافربری جاده‌ای؛«واردکننده راننده اتوبوس می‌شویم!» | ثبت ساعت یک روش بی‌فایده و پرهزینه است
  • آخرین اخبار از وضعیت ترافیکی راه‌هایی کشور امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت/ کدام محورها مسدود است؟
  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • گره اندر گره
  • کمبود آرد در اسدآباد وجود ندارد
  • قرعه کشی زمان پخش برنامه‌های انتخاباتی نامزد‌ها در شبکه شهند
  • کاهش زمان فعالیت معلمان مدارس غیردولتی به ۳۰ ساعت